Subsidie beschikbaar voor zonnepanelen en woningisolatie

Nieuwsbericht Subsidie beschikbaar voor zonnepanelen en woningisolatie

Gepubliceerd op: 26 maart 2015

Kiezen voor het verduurzamen van de eigen woning is een verstandige keuze. Niet alleen dragen woningeigenaren bij aan een beter milieu, zij zorgen er ook voor dat hun energierekening omlaag gaat. Kiezen voor woningisolatie betekent ook dat het wooncomfort verbetert. Door woningisolatie verliest een huis minder warmte. Ook mooi meegenomen; vloerisolatie zorgt ervoor dat een vloer in de winter minder koud aanvoelt. Alle maatregelen samen verbeteren ook het energielabel van de woning. Belangrijk, want sinds 1 januari is een energielabel verplicht bij het verkopen van de woning.

Wij wonen wijzer

Het subsidiebedrag, dat tot stand komt met ondersteuning van de provincie Noord-Holland, is gelijk aan 15% van de investering met een maximum van 1.000 euro, wat overeenkomt met een investering van circa 7.000 euro. De subsidie wordt uitsluitend verstrekt voor de isolatiemaatregelen en het arbeidsloon voor het aanbrengen van de maatregelen. De subsidieregeling ‘Wij wonen wijzer’ loopt tot 1 juni 2016. Voor de regeling geldt: op=op.

Lager belastingtarief op arbeid tot 1 juli 2015

Tot 1 juli dit jaar wordt voor de arbeid aan de energiebesparende maatregelen nog met het lage belastingtarief van 6% gerekend. Na 1 juli is dat 21%. Particulieren die kiezen voor een maatregel doen er dan ook verstandig aan om voor 1 juli actief te worden.

Handig stappenplan

Woningeigenaren die meer informatie willen over de subsidieregeling kunnen kijken op www.wijwonenwijzer.nl. Op deze website vinden zij meer informatie over de maatregelen waar subsidie voor kan worden aangevraagd, de voorwaarden en een handig stappenplan dat hen helpt bij het aanvragen van de subsidie. Hier kan ook het aanvraagformulier worden gedownload. Omgevingsdienst IJmond voert de subsidieregeling namens de gemeente uit.

Wij wonen wijzer